Arrangementer

Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

HMS Forum

13/12/2018 @ 11:30 - 15:30

Går virkelig ansatte «ut på dato»  eller det det ledelsen som ikke evner å gi dem riktig kompetanseutvikling? 

Hva gjør bedriftene når omstillingstakten som digitaliseringen fører med seg nå er så rask at det ikke lenger finnes nok folk med den rette kompetansen de kan rekruttere? Hvordan preges arbeidsmiljet av et arbeidsliv i rask endring med store behov for teknologisk omstilling?

Er det riktig å velge snarveien ved å bytte ut en eksisterende medarbeider mot en ny medarbeider med den nyeste «programvaren»? Finnes det nok folk på markedet med kompetansen bedriften trenger eller må bedriften være bedre til å tenke at man må lære opp folkene internt?

For arbeidstakere betyr det kanskje at CV’en har utspilt sin rolle, at man viser interesse for å utvikle seg og tar ansvar for egen læring når arbeidsoppgavene vi skal løse ennå ikke finnes.

Som bedriftsleder har man ikke noe valg. Man kan ikke lenger drive med 80-tallets kompetanseutvikling, hvor man først er raus med sluttpakkene, og så henter inn ny kompetanse. Det er ikke lenger noe sted å hente den. For det er ingen som har erfaring for oppgavene vi står overfor.

Bli med på en ettermiddag hvor vi diskuterer hvilke endringer som må skje. Hvordan endre mindset, kultur og ledelse. Hvordan kan ansatte ta ansvar for å fortsette å utvikle seg selv? Og hva ligger  egentlig i hovedavtalens kapittel 17? 

 

Innledere:

Trine Larsen er hodejeger og Managing Partner i Hammer & Hanborg, et rekrutterings- og konsulenthus som møter fremtidens arbeidsliv. Trine Larsen har over 15 års erfaring med rekruttering av ledere og spesialister og hun er en tydelig stemme i samfunnsdebatten i spørsmål rundt digitaliseringen av arbeidslivet. Larsen er arbeidslivekspert for en rekke redaksjoner, foredragsholder, meningsbærer og blogger.

Karin Netzell er chief business development officer (CBDO) i Hammer & Hanborg. Netzell har fokus på mekanismene som påvirker arbeidslivet og hvordan vi vil forholde oss til fremtidens arbeidsliv. Karin Netzell jobber nordisk hos Hammer & Hanborg med forretnings- og tjenesteutvikling, har en master i Ledelse og organisasjonsutvikling og hun har jobbet hos Hammer & Hanborg siden 2013.

Helene Naper, advokat NHO Vestfold og Telemark. NHO opplever vanskelige arbeidslivssaker  med lange ansienniteter og en kompetanse som har «svunnet hen med åra.» Den ansatte har muligens  «latt det skje», arbeidsgiver har «latt det skje». Konsekvensene blir vanskelig å leve med på arbeidsplassen og samfunnet har ikke råd til denne utviklingen- Hvem skal ta regningen og problemet?

Øystein Aasheim, tidligere HR/HSE/QA ansvarlig i Multifag AS og ansvar for omstillingsarbeid i Posten Norge. Øystein har mage års erfaring med behov for å få både arbeidsgiver og arbeidstakere til å unngå å gå ut på dato gjennom omstilling og vilje til endring.

Stig Myrland, Process System Manager, Yara Porsgrunn. Stig startet å jobbe med innen automasjon i Hydro for snart 30 år siden. Automasjonsfaget har vært under kontinuerlig endring siden den gang. Stig har dermed erfart stadig behov for endring, omstilling og utvikling av ny kompetanse for å henge med. Automasjonsfaget blir stadig mer omfattende og krever nå ny kompetanse innen IT-faget. IT-faget endres svært raskt. IT-sikkerhet, autonomi og industri 4.0 bringer nå stadig nye utfordringer til faget. Endring er det normale innen automatisering og dette er en del av gruppas dynamikk og kultur.

 

AGENDA:

Kl. 11.30-12.00 Kaffe og mingling

Kl. 12.00-13.30 Trine Larsen og Karin Netzell fra Hammer og Hanborg

Kl. 13.30-13.50 Pause og kaffe

Kl. 13.50-14.20 Helene Naper, NHO

Kl. 14.20-14.40 Stig Myrland

Kl.. 14.40-15.00 Øystein Aasheim

Kl. 15.00 – 15.30 Debatt

Kl. 15.30 Avslutning og vel hjem

 

Påmelding HER  innen 11. desember

Arrangementet er kostnadsfritt. Mingling, kaffe og noe å bite i fra kl 11.30-12.00. Programmet starter kl 12.00

Detaljer

Dato:
13/12/2018
Tid
11:30 - 15:30
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
, ,

Arrangør

Teknologinettverk Telemark (TNT)
Telefon:
95231706
Epost:
irene@telemarkoffshore.no

Sted

Folkeuniversitetet Skien
Jernbanebrygga 63
Skien, 3724 Norge
+ Google Map